Kayıtlar

Mart, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Aloe Vera Bitkisinin Faydaları

Resim
Sarı Sabır ; Aloe vera bitkisinin Anayurdu Afrika kıtasıdır. Ülkemizde güneybatı ve güney bölgemizde yabani olarak yetişmektedir.   Aloe Vera;  Asphodelaceae familyasından tıbbi amaçlarla kullanılan bir sarısabır türüdür.  Sarı sabır ’ın yapraklarında hafif kokulu saydam jöle benzeri bir özsu bulunur, havayla karşılaşınca katılaşır ancak alkolde hemen erir.  Yapraklarının üzerinde soluk renklidir ve acık lekeler vardır. Yaprakları toprağın üzerinde rozetler oluşturarak büyür. Yaprak, iki bölümden, meydana gelmiştir. Antrakinonları içeren kabuk bölümü suyunun uçurulması ile elde edilen ve laksatif olarak kullanılan kısma Aloe denir. Yaprağın iç kısmında bulunan ve parankim hücreler tarafından imal edilen müsilaj görünümlü renksiz kısma ise  Aloe vera Jel  adı verilir. Bazı yerlerde de süs bitkisi olarak kültürü yapılmaktadır. Çok yıllık sulu ve etli bir bitkidir. Aloe Vera bitkisinin faydaları Kuvvetli bir müshildir. Yara ve yanıklarda tedavi...

Akhuşağacı MeyvesiFaydaları

Akhuşağacı (kayınağacı) :  Kayıngillerden; nemli topraklarda yetişen bir ağaçtır. Meyveleri küçüktür. Yaprakları ilkbahar aylarında toplanıp kurutulur. Faydaları:  İdrar söktürür.  Vücutta biriken suyu boşaltır.  Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.  Şişmanlamayı önler.  Romatizma ağrılarını dinlendirir.  Ayak kokularını keser.  Saçları gürleştirir, kepekleri yok eder.  Cilt hastalıklarını tedavi eder.  Kalp kifayetsizliğinin sebep olduğu idrar tutukluğunu giderir.  Vücutta biriken tuzu atar.  Üremi ve albüminde faydalıdır. Buradaki bilgiler bilgi amaçlı olup, sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir. Kullanmak istediğiniz bitkisel ürününüzü  aile hekiminize danışmadan kesinlikle kullanmayınız!

Ahududu Meyvesi Faydaları

Ahududu Ahududunun meyvelerinde uçucu ve sabit yağ, pektin, meyve şekeri, malik ve sitrik asitler (dolayısıyla C vitamini): yapraklarında ise tanen bulunur. Meyveleriyle şurup, şekerleme, reçel, dondurma, pasta, likör ve meyve suyu yapılır. Ahududu bitkisinin faydaları Yaprakları boğaz hastalıklarında gargara yapmak için kullanılabilir. İshal ve ateşli hastalıklara karşı tavsiye edilir. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.  Doku ve damar büzücü etkisi vardır. Diyareyi ve kadınlarda beyaz akıntıyı kesmekte yararlı olur. Peklik vericidir. Kadınlarda aybaşı döneminde aşırı kanamayı azaltır. Aybaşı kanamasını düzene sokar. İlgili konular:  terleme, kabızlık, peklik Buradaki bilgiler bilgi amaçlı olup, sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir. Kullanmak istediğiniz bitkisel ürününüzü  aile hekiminize danışmadan kesinlikle kullanmayınız!

Ahlat Meyvesi Faydaları

Resim
Ahlat  Kendiliğinden yetişen ve üzerine armut aşılanan bir ağaçtır. Ahlat, Yabani armut. Meyvaları armuta benzer ama çok daha küçük (erik kadar) ve sert olur.  Yabanarmudu  da denir.  Meyveleri ishal keser.  Zehirli hayvan sokmalarında, filizi ezilip yaraya sürülür. Ahlat bitkisinin faydaları İshal durumunda kullanılabilir. (Meyvesi)

Ağaçkavunu Meyvesi Faydası

Resim
Ağaçkavunu (utruç) :  Turunçgillerden; yaprakları mavimsi pembe bir ağaçtır. Meyvesi; buruşuk kabuklu iri limona benzer. Faydaları: Ferahlatıcı Serinletici Kabızlık gidericidir.

Adasoğanı Bitkisi Faydaları

Resim
Adasoğanı (scille) :  Zambakgillerden, bir çeşit bitkidir. Yaprakları uzun şerit şeklindedir.  Çiçekleri ; yeşil ve beyaz damarlıdır. 2 kilogram kadar olan soğan kısmı, yapraklarının altındadır. Acı ve zehirlidir. 7,5 gram adasoğanı öldürebilir. İçeriğinde " Scillarena glikozidi " vardır. Tazeyken kullanılmaz. Aksi halde zehirlenme ve kusmalara yol açar. Soğanın etli olan orta kısmı dilimlenerek kurutulur. Sonra dövülüp toz haline getirilir. Ev ilaçlarında çok dikkatli kullanılması gerekir. Adasoğanı Faydaları İdrar söktürür.  Kalp hastalarında vücuda biriken suyu boşaltır.  Azotemi'yi azaltır.  Böbrek hastalarının kullanmaması gerekir. Uzun süre kullanılacak olursa " Albüminüri " yapar.